Der findes to former for flytning, transfers (skift af betalingsudbyder for et domæne) eller redelegering.

Denne side håndtere begge begreber.

Hvis du ejer et .dk domæne, og ønsker at benytte GratisDNS's DNS service, så skal domænet blot redelegeres. Det gøres ved at følge anvisningerne på denne side.

Ønsker du at Transfer (flytte betalingsudbyder) for andet end .dk, så skal du trykke her


Redelegering (flytning) af .dk domæne til GratisDNS


.. din gratis opskrift til internettet!

 1. Åben siden http://admin.gratisdns.dk, på denne side skal du oprette en bruger hvis du ikke har en, eller log ind under din bruger hvis du har en.

  Gå ind under "Primær DNS". Opret primær dns for dit domæne ved at indskrive domænet i feltet og trykke på knappen "Opret primær og sekundær dns for dit domæne".

  Husk at dit domæne er "domæne.dk" og IKKE "www.domæne.dk" DETTE ER VIGTIGT!

 2. Vent..

  Vi reloader vores maskiner 5 gange i døgnet, mellem kl 3-4, 9-10, 12-13, 15-16 og 21-22. Så hvis du opretter et domæne kl 19:01, så skal du vente til kl 2:05 med at gå vidre, omvendt, hvis du opretter et domæne kl 18:58, så er du klar til at gå vidre kl 20:05.

  Husk, at ÆNDRINGER i DNS på domæner udføres onthefly, hele tiden, døgnet rundt...

  Klar?

 3. Find ejerbeviset for domænet. Du har fået et sådan fra dk-hostmaster da du købte domænet. Hvis du er heldig, så findes der et brugerid og en pinkode i brevet. Hvis det er der, så spring næste punkt over.

 4. Okey, du kan ikke finde brevet, eller der er ingen pinkode :(

  For at få pinkoden udleveret, så skal der være tilknyttet en e-mail adresse til dit domæne. Hos GratisDNS har vi altid sørget for at få tilknyttet en e-mail adresse til domænet, men din tidligere udbyder kan havde været mere ligeglad. Åben dette vindue. Se cirka midt på skærmen og find -> "Find .dk domænenavn". Indskriv dit domæne, tryk "Søg". Du skulle nu gerne se adresseoplysninger for dit domæne.

  Skriv dit "brugerid/handle" under "registrant" ned på et stykke papir, du skal bruge det om lidt. Der står ikke nogen email adresse, da DK-Hostmaster med vilje fjerne denne information. Du få udleveret din pinkode til dit brugerid/handle på dette link: Pinkode til DK-handle.

  Får du ikke en email, så skal du skrive til info@dk-hostmaster.dk. Skriv at du skal have tilknyttet en e-mail adresse til det handle du har fundet. Afvent svar.

 5. Indskriv i boksen herunder den liste af .DK domæner du skal have redelegeret, et domæne pr linie, KUN .dk domæner, UDEN www (dvs, "domæne.dk", men IKKE "www.domæne.dk"